Søg
Close this search box.

REFERENCE

KATRINEDALS SKOLE

Katrinedalskolen er et bæredygtigt nyggeri med KALK

Renoveringen og udbygningen af Katrinedals Skole bliver et bæredygtigt forbillede, når Københavns Kommune som den første bygherre bygger med vores Cradle to Cradle certificerede cementfri mørtel og genbrugstegl fra Bispebjerg Hospital.

Projektet på Katrinedals Skole i København består af 3.500 m2 nybyggeri og renovering af 6.000m2 eksisterende bygninger. Udover selve skolebyggeriet er udvidelsen af fritidshjemmet ”Katfrit” en del af projektet, ligesom Brønshøj Sportshal også udbygges og istandsættes.

Cradle to Cradle kalkmørtel og genbrugstegl
De nye bygninger får en teglfacade, der sikrer, at nybyggeriet tilpasser sig de eksisterende bygninger og som viser, hvordan traditionelle materialer kan bruges til at skabe moderne undervisningsrum på en levende og poetisk måde.

Med brugen af vores Cradle to Cradle certificerede cementfri kalkmørtel bindes bygningens nye og gamle dele sammen på smukkeste vis, og det bliver muligt at genanvende murværket, da vores mørtel er udviklet, så den kan skilles fra murstenene, så stenene kan bruges igen og igen. Mørtlen er tilsat en smule oxidsort for et maksimalt farvesammenspil med de patinerede genbrugssten.

Samtidig er vores kalkmørtler åndbare og fri for skadelige tilsætningsstoffer og giver derfor optimale forudsætninger for et godt indeklima. Genbrugsteglet svarer desuden til en besparelse på 70 ton CO2.

FAKTA

De 10 bud for murværk

Undgå faldgruber når du murer

Konsulentbistand

Kontakt os på +45 56 50 30 00 eller på info@kalk.dk

VIDENSCENTER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev