Søg
Close this search box.

REFERENCE

Charlottehaven

Bæredygtigt nybyggeri med kalk

Med otte etager muret op i kalk er Charlottehaven på Østerbro et smukt eksempel på, hvad kalkmørtler kan bruges til i moderne nybyggeri

De gennemtænkte detaljer fremstår tydeligt i den store karré på Østerbro i København. Charlottehaven, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg og opført i 2004, er bygget af hårdtbrændte mursten i changerende, mørke farver og muret op med vores hydrauliske kalkmørtel. Murværket er desuden komplementeret af underspillede detaljer i træ og metal.

Kalk og nybyg 

Vores kalkmørtel blev valgt på grund af den smukke, grovkornede tekstur og farve, der passer til murstenene. Kalken understøtter dog ikke kun murværkets æstetik, men var også yderst velegnet til opgaven i forhold til funktion og styrke.

Når der anvendes cementfri mørtler fra KALK kan dilationsfuger minimeres – eller helt undværes – ligesom murværket kan genbruges og ombygges efter behov.

Det ses blandt andet i byggeriets to tårne, der er muret op til otte etager.

Brugen af hydraulisk kalkmørtel giver desuden behov for færre dilatationsfuger, da mørtlen er fleksibel og lader murværket sætte sig.

FAKTA

De 10 bud for murværk

Undgå faldgruber når du murer

Konsulentbistand

Kontakt os på +45 56 50 30 00 eller på info@kalk.dk

VIDENSCENTER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev